T: +32 89 47 20 02

Over ’t Welthof

’t Welthof is eerder toevallig ontstaan.

Doordat de ouders van Lieve het zo erg vonden  dat de hoeve naar vreemden zou gaan, werden Lieve en Jean gedreven in de “goeie” richting!

Na de koop en overname van de hoeve in 2002 gingen de poppen aan ’t dansen en bleek het allemaal groot en ongelooflijk veel werk, wat een organisatie!

Er was op dat moment veel sprake over hoevetoerisme en gesprekken met de gedreven dames van Toerisme Limburg gaven ons een extra zetje om de stap te wagen.

Het was een moeilijke, zware weg,  na vijf jaar plannen en verbouwen werden in augustus 2007 de eerste gasten verwelkomd.

Na het verblijf van de eerste gasten bleek het de moeite waard, het contact met mensen in vakantiestemming bleek heel fijn te zijn.

De ouderwetse manier van boeren werd aangepast, en op de  landerijen worden graan, maïs, spelt, gerst en haver gezaaid en geoogst.  De runderen maakten plaats voor paarden, wat sedert jaar en dag een passie was van Lieve.  Jaren was ze naast verpleegster een geduldige  weefster en maakte ze  mooie stoffen.  Nu staat het weefgetouw en spinnenwiel op zolder, te wachten op andere tijden.

Intussen zijn we 11  jaren verder en is het verzorgen van gasten en paarden ons nieuw leven en draait ons bedrijf op volle toeren, zodat we onze vorige beroepsbezigheid, “verpleging”, wat we ook met hart en ziel hebben gedaan, moeten opgeven.

Lieve zorgt nu voor de gasten en samen met Jean runt ze de stoeterij.

De paarden die er staan zijn allemaal zelf gekweekt;  bloedlijnen werden uitgezocht, de bouw van ieder paard werd deskundig bestudeerd en vooral het karakter van de iedere bloedlijn is zeer belangrijk.   We willen gewillige en attente paarden afleveren.

Daarnaast heeft Jean nog een hobby namelijk fietsen en kan hij desgewenst fietsers door de omgeving gidsen.

Van onze gasten krijgen wij schouderklopjes en goede recensies, en onze paarden zwermen uit over heel de wereld. Wat zijn we fier als ze de goeie resultaten behalen.

In het voorjaar is het altijd feest als jonge veulens geboren worden.  Bijna allemaal groeien ze hier op en worden van hier uit verkocht, liefst naar een plaats waar ze het goed hebben en waar ze uitgebracht worden in de sport