Dat zoveel mensen die al gelogeerd hebben in B&B ’t Welthof in Bree lovend zijn over de gastvrijheid en de huiselijke sfeer, hoeft niet te verwonderen.

Dit is het ouderlijke huis van gastvrouw Lieve Weltjens
Op de hoeve en de aanpalende landerijen werd graan, maïs, spelt, gerst en haver gezaaid en geoogst.
Lieve en haar man Jean hebben de hoeve omgetoverd tot een oase van rust en sfeervolle gezelligheid. Daar waar vroeger runderen zaten, kwam een stoeterij met paarden: dé passie van Lieve.

Gastvrij adres voor velen
Kosten noch moeite zijn gespaard om het er rustzoekers, levensgenieters, sportievelingen, paardenliefhebbers en vrienden van het goede leven naar de zin te maken.
In augustus 2007 werden de eerste gasten verwelkomd. Ze waren meteen enthousiast.

Sindsdien hebben heel veel mensen uit binnen- en buitenland zich in het gastenboek lovend uitgelaten over B&B ’t Welthof, de aangename omgeving, de stoeterij, de mogelijkheden die de streek biedt (wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, shoppen, uit eten…), de heerlijk comfortabele bedden, het uitgebreide ontbijt met verse streekproducten en natuurlijk over de gastvrije uitbaters Lieve en Jean.

Warme persoonlijkheid Lieve
Lieve heeft een loopbaan als verpleegster achter de rug. Het zorgen voor mensen blijft in haar aard zitten. Met veel liefde, warmte en geduld legt ze de gasten van de B&B ’t Welthof in de watten.
Lieve is ook een geduldige  weefster. Al staat het weefgetouw en spinnenwiel tegenwoordig op zolder, zodat ze zich kan wijden aan haar andere passie: paarden.

Gedreven Jean
Jean ontfermt zich, samen met Lieve, over de paarden en de stoeterij. De paarden die er staan zijn allemaal zelf gekweekt. De bloedlijnen zijn zorgvuldig uitgezocht en de bouw van elk paard werd deskundig bestudeerd. Omdat Jean en Lieve vooral gewillige en attente paarden willen afleveren aan hun klanten – vooral springruiters op zoek naar kwalitatieve wedstrijdhengsten – is het karakter van iedere bloedlijn heel belangrijk.
De andere hobby van Jean – fietsen – maakt hem bovendien tot een uitstekende gids voor gasten in de bed & breakfast die het liefst per fiets dit mooie stukje Limburg willen verkennen.

Lieve en Jean over ‘t Welthof
“Van onze gasten krijgen wij schouderklopjes en goede recensies, en onze paarden zwermen uit over heel de wereld. Wat zijn we fier op hun goeie resultaten behalen.
In het voorjaar is het altijd feest in ‘t Welthof als er jonge veulens geboren worden. Bijna allemaal groeien ze hier op en worden van hier uit verkocht, liefst naar een plaats waar ze het goed hebben en waar ze uitgebracht worden in de sport.
Ja, we zijn echt fier op wat we met B&B ’t Welthof en onze stoeterij neerzetten”.

Wil je Lieve, Jean en ’t Welthof beter leren kennen?
Neem dan gerust contact op: +32 (0)495/577.222  of +32(0)89/472.002 of stuur een e-mail naar  info@welthof.be