Als gepassioneerde paardenfokkers hebben we een hart voor onze hengsten, merries en veulens. Zowat elk paard in Stoeterij ’t Welthof is hier ter plaatse, in onze armen, geboren.

We beschouwen ze dan ook als onze kinderen. En we geven ze dus de beste verzorging. En voeding: zelfgekweekte spelt, zwarte haver, graan, gerst…

We kunnen rekenen op een topteam: de beste hoefsmid, een heel deskundige veearts, de allerbeste paardenverzorgers in binnen- en buitenland… Ze staan ons allemaal bij om het beste uit elk paard te halen. Deze mensen vormen mee de basis van onze fokkerij

Maar we verkopen onze zorgvuldig geselecteerde paarden pas als we zeker zijn dat hun botten volledig zijn gevormd, dat ze sterk genoeg zijn en dat ze helemaal klaar zijn voor het echte werk.

Dat wil zeggen dat onze paarden ouder mogen zijn dan elders. Ze moeten niet intens presteren op jonge leeftijd. De paarden en de begeleiders genieten ervan om bij te leren. Vakmensen werken dan verder via een professioneel plan en brengen onze paarden naar de top.
Vreugde van het eerlijke werk met paarden is als een zalving voor de geest van mensen.

Het resultaat van onze aanpak? Een warme stal met tevreden paarden. Stevige sportpaarden en springpaarden die hoge toppen scheren samen met de beste ruiters op wedstrijden in binnen- en buitenland.