Over ’t Welthof

Mag ik me voorstellen?

Ik ben Lieve Weltjens: de vrouw achter stoeterij en B&B ’t Welthof. Paarden zijn mijn leven.

De liefde voor paarden kreeg ik mee van mijn vader.
Als jonge amazone trad ik in zijn voetsporen. Op het landbouwbedrijf van mijn ouders kreeg ik de liefde voor de natuur en de dieren mee. Of zoals mijn vader het altijd zegt: “Een paardentand en een vrouwenhand staan nooit stil”

Van jongs af aan was ik betrokken en bezig bij de LRV – de landelijke rijvereniging. Ik deed niets liever dan zorgen voor mens en dier. Thuis hadden we verschillende  stallen voor de sportpaarden en dagelijks reed en trainde ik er met de paarden.
Op zondag was ik te vinden in de club ‘Met Losse Teugel’, op het pleintje of op een toernooi.

Na mijn studies vond ik bij Jean de liefde en samen kregen we een toffe dochter.
Door de focus op mijn job en jonge gezin was er minder tijd voor de paarden. Maar de drang om op de hoeve te helpen en die geur van paarden bleef onverminderd.

Zelf een paard kopen en daar een veulen uit kweken was mijn droom.
Ik was in de wolken toen die droom uitkwam. Ook de geboorte van dat eerste veulentje was speciaal. Daar is het niet bij gebleven. Er kwam al snel een tweede veulen en een tweede merrie en dat was het begin van onze stoeterij die nu maar liefst veertig paarden telt.

Zowat alle paarden van ’t Welthof zijn in onze armen geboren.
Alle bloedlijnen zijn keurig uitgezocht. De ambitie van mijn man en ik was dan ook: de beste stoeterij van de streek zijn. Vandaar dat we samenwerken met de allerbeste vakmensen en onze dieren de beste voeding, verzorging en aanpak geven.

Toen we de kans hadden om mijn ouderlijke hoeve te kopen, twijfelden we niet lang. Hier is weide, akker en plaats in overvloed om kwaliteitsvolle paarden op de wereld te zetten en te fokken.

Stoeterij ’t Welthof gaat voor topkwaliteit en bestaat al meer dan 20 jaar.
We sparen kosten noch moeite om het beste te halen uit onze zorgvuldig uitgekozen paarden. We geven de paarden de tijd om sterk te worden. Onze stoeterij gaat voor topkwaliteit. We zijn fier op onze paarden die presteren in de springsport, zowel nationaal als internationaal. Onze paarden uit onze sportstal en het sperma van onze hengst is dan ook gegeerd.

Maar onze paarden kunnen méér dan puike prestaties neerzetten met hun ruiter.
Op ’t Welthof zetten we ze ook in voor paardencoaching en als onderdeel van de zorgboerderij. Jongeren die vastlopen op school of kampen met autisme of gedragsproblemen, maar evengoed volwassenen die de stress en drukte van thuis, het werk en de maatschappij even achter zich willen laten, komen tussen de paarden van ’t Welthof tot rust.

Dát wil ’t Welthof zijn: een thuis voor paarden én voor rustzoekers.
Onze toffe, aanpalende bed & breakfast is een oase van rust voor wandelaars, fietsers en zakenmensen die vanuit Bree de landelijke natuur van het mooie Limburg willen verkennen.
Welkom.